main logo
306

Putin: Legăturile militare dintre Japonia şi SUA reprezintă îngrijorare

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova este îngrijorată de cooperarea militară între Tokyo şi Washington, însă respectă dreptul Japoniei de a se apăra în orice mod consideră adecvat, informează cotidianul The New York Times.

Putin: Legăturile militare dintre Japonia şi SUA reprezintă îngrijorare

Liderul de la Kremlin a mai afirmat că Rusia şi Japonia trebuie să depună eforturi pentru a îmbunătăţi nivelul de încredere între cele două ţări, transmite Știri.md cu referire la Gândul.info.

Totodată, căutarea unei soluţii care să permită celor două state să semneze un tratat formal de pace după cel de-al Doilea Război Mondial este un efort complex, a adăugat Putin, cu ocazia unui forum economic în Rusia.

Relaţiile dintre Tokyo şi Moscova sunt marcate de dispute teritoriale, care datează din perioada de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, privind mai multe insule din sudul arhipeleagului Kurile care sunt controlate de Rusia, însă sunt revendicate de Japonia.

Această dispută reprezintă un obstacol major în calea semnării între cele două state a unui tratat formal de pace după ultima conflagraţie mondială.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării