main logo
4000

Putin întărește securitatea pe fondul pierderilor pe frontul ucrainean

La Moscova, sâmbătă seara, se simte tensiunea în aer. Centrul capitalei a fost închis, iar controalele forțelor de ordine par să se fi intensificat.

Putin întărește securitatea pe fondul pierderilor pe frontul ucraineanFoto: bani.md

Cetățenii ruși au semnalat pe rețelele de socializare că una din centurile orașului este închisă, iar mașini și vehicule blindate ale Gărzii Naționale, subordonată direct președintelui, și-au făcut apariția, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

Este posibil ca liderul de la Kremlin să-și ia măsuri de precauție, după ultimele evenimente neplăcute pentru regim.

Contraofensiva fulgerătoare începută luni de trupele ucrainene, care a depășit toate așteptările experților, pare să fi provocat un colaps catastrofal al trupelor rusești din regiunea Harkov, care fie sunt distruse sau capturate în luptă, fie se retrag în debandadă, lăsând armament și muniție în urmă.

Reporterul de război al publicației Kyiv Independent, Ilia Ponomarenko, a scris pe Twitter că „nu-i vine să creadă ce vede”.

„Izium recucerit, Liman recucerit (probabil și Sviatohirsk). Sectorul de front rusesc din nord-est se prăbușește cu fiecare oră ce trece”, spune Ponomarenko. De asemenea, orașul Kupiansk a fost eliberat de ucraineni.

Ministerul rus al Apărării recunoaște retragerea din Izium, dar susține că e o regrupare voluntară. 

„Pentru a atinge obiectivele operațiunii militare speciale, a fost luată decizia de a regrupa trupele din regiunile Balaklia și Izium pentru a întări forțele în jurul Donețkului”, una dintre capitalele separatiste pro-ruse, a precizat ministerul într-un comunicat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării