main logo
2358

Putin îi taxează în plus pe oligarhii ruși pentru a continua finanțarea războiului

Rusia preconizează o creștere a impozitelor bogaților și întreprinderilor, anunță Ministerul Finanțelor, în contextul în care Moscova caută venituri suplimentare pentru a-și finanța războiul din Ucraina, informează AFP. Cheltuielile publice au fost mai mari decât veniturile cu zeci de miliarde de dolari de la intrarea trupelor ruse în Ucraina în februarie 2022, aruncând țara într-un deficit bugetar important.

Putin îi taxează pe oligarhi pentru a continua finanțarea războiuluiFoto: digi24.ro

Ministerul rus al Finanțelor a propus să crească impozitul impus societăților de la 20 la 25% și să adopte noi praguri de impozitare a celor mai bogați ruși, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Aceste angajamente vizează să implementeze un sistem fiscal drept și echilibrat”, a anunțat marți într-un comunicat ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov.

Excepții sunt prevăzute în cazul militarilor care luptă în Ucraina, anunță ministerul. 

Aceste reforme ar putea să fie aprobate de către Parlament în acest an și să intre în vigoare în 2025, a precizat Siluanov. 

Rusia a înregistrat un deficit total de 73 de miliarde de dolari în 2022 și 2023. Deficitul din 2024 e preconizat la 18 miliarde de dolari, reprezentând 0,9% din PIB.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării