main logo
507

Putin, după incendiul din Paris: O undă de durere în inima rușilor

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis un mesaj omologului său francez Emmanuel Macron, în care și-a exprimat regretele cu privire la incendiul devastator de la Notre Dame.

Putin, după incendiul din Paris: O undă de durere în inima rușilor

„Notre-Dame e un simbol istoric al Franței, o comoară neprețiută a Europei și culturii mondiale, una dintre cele mai importante lăcașuri de cult creștine. Tragedia care a izbucnit aseară în Paris a stârnit o undă de durere în inimile rușilor”, a spus Vladimir Putin, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Totodată, el și-a exprimat speranța că va fi restaurată Catedrala Notre Dame și s-a oferit să trimită în Franța cei mai buni și experimentați specialiști ruși în domeniul restaurării monumentelor culturale.

Totodată, Patriarhia Ortodoxă Rusă a transmis că este „afectată” de vestea incendiului care a cauzat distrugeri mari la Catedrala Notre Dame, „sactuarul Bisericii Romano-Catolice din Paris.”

„Suntem alături de voi și de toți cei care apreciază acest monument arhitectural creștin care ocupă un loc special în patrimoniul cultural global. Sperăm că eforturile comune ale bisericii,s tatului și al celor preocupați vor fi de succes”, a precizat Patriarhul Kirill într-un comunicat.

Un incendiu de amploare a izbucnit, luni seara, la Catedrala Notre-Dame din Paris. Sute de pompieri s-au luptat, ore în șir, pentru a stinge flăcările și a salva monumentul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării