main logo
785

Putin denunţă tentative de a semăna panica pe Internet

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat miercuri ”tentative de a semăna panica”, pe Internet, din străinătate, în timp ce ţara sa se află în doliu în urma unui incendiu sângeros într-un centru comercial din Siberia, relatează AFP.

Putin denunţă tentative de a semăna panica pe InternetPutin denunţă tentative de a semăna panica pe Internet. Foto: News

„Vedem, din nefericire, postări pe reţele de socializare, inclusiv din străinătate, menite să semene panica, să semene neîncrederea, să ridice oamenii unii împotriva altora”, a declarat Putin la o reuniune consacrată tragediei cu oficiali la nivel naţional.

„Nu putem să acceptăm asemenea lucruri în nicio circumstanţă”, a subliniat el.

Putin le-a cerut autorităţilor vizate să efectueze o anchetă ”total obiectivă şi transparentă” cu privire la această dramă, care s-a soldat duminică, la Kemerovo, cu 64 de morţi - între care 41 de copii, scrie news.ro.

„Chiar şi asemenea tragedii sunt folosite în scopuri provocatoare. Este un fapt şi avem de-a face cu el”, a declarat primul adjunct al directorului administraţiei prezidenţiale Serghei Kirienko, citat de agenţia RIA Novosti.

Furia este palpabilă în Rusia, la trei zile de la incendiul sângeros care a devastat centrul comercial la Kemerovo, în Siberia.

Potrivit anchetatorilor, sinistrul a fost cauzat de ”încălcări flagrante” ale regulilor de siguranţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării