973
0
Putin, către Zelenski: Atacurile asupra Donbasului trebuie excluse
973
0

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, excluderea atacurilor Forţelor Armate Ucrainene asupra localităţilor din Donbas, deoarece acestea duc la moartea cetăţenilor paşnici, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului.

Foto: Știri.md

Anunțul a avut loc după încheierea convorbirii telefonice între cei doi lideri, purtate la iniţiativa părţii ucrainene, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md.

"În timpul discutării problematicii soluţionării situaţiei din sud-estul Ucrainei a fost pus accentul pe importanţa respectării stricte a regimului de încetare a focului din 21 iulie, precum şi retragerea forţelor şi a mijloacelor de luptă de la linia de demarcaţie.

Preşedintele rus a subliniat că pentru dezescaladarea conflictului este necesară, în primul rând, excluderea atacurilor armate ale militarilor ucraineni asupra localităţilor din regiunea Donbas, care se soldează cu victime în rândul populaţiei paşnice" - se afirmă în comunicatul serviciului de presă al Kremlinului. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter