510
0
Putin, alături de Nazarbaev la parada uriaşă din Piaţa Roşie
510
0

Autorităţile ruse au organizat o paradă militară joi, la Moscova, pentru a sărbători 74 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei în timpul celui de al Doilea Război Mondial, relatează site-ul agenţiei Tass.

Parada a început cu un marş cu steaguri, făcut de batalionul gărzilor de onoare ale Regimentului Preobrazhensky, desfăşurat în Piaţa Roşie, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin, veterani de război şi mai mulţi invitaţi, au urmărit evenimentul de la tribuna centrală din Piaţa Roşie.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a supravegheat parada, care a fost comandată de comandantul Forţelor Tereste, generalul Oleg Saliukov.

Peste 13.000 de trupe şi 130 de sisteme de arme au participat la Parada de Ziua Victoriei de la Moscova.

Aeronavele de luptă şi elicopterele ruse nu au participat la parada de Ziua Victoriei, desfăşurată joi în Piaţa Roşie de la Moscova, din cauza vremii nefavorabile, a informat o sursă din domeniul Apărării, relatează site-ul agenţiei Tass.

„Din cauza condiţiilor nefavorabile de vreme din Moscova şi din regiune, a fost luată decizia privind anularea participării aviaţiei la parada de Ziua Victoriei, desfăşurată în Piaţa Roşie. Avioanele de luptă şi elicopterele care trebuiau să participe se vor întoarce la bazele lor", a informat sursa.

La demonstraţiile aeriene erau aşteptate să participe elicoptere de tip Mi-26, Mi-28NM, Ka-52 şi Mi-35, bombardierul strategic rusesc Tu-160 şi avionul de tip Tu-22M. Aviaţia din Rusia urma de asemenea să implice şi avioanele militare Il-76 şi Il-78.

Echipa de Acrobaţi ar fi urmat să facă demonstraţii cu avioane de luptă Su-30 şi MiG-29 deasupra Pieţei Roşii în timpul paradei.Imaginea articolului GALERIE FOTO - Paradă uriaşă în Piaţa Roşie din Moscova. Rusia a sărbătorit Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste/ De ce au fost anulate demonstraţiile aeriene


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter