main logo
2832

Putin acuză Ucraina că a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat joi Ucraina că a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk, în regiunea rusă cu acelaşi nume, unde este în curs de două săptămâni o ofensivă de amploare a forțelor Kievului, relatează AFP și Reuters.

Putin acuză Ucraina că a încercat să lovească centrala de la KurskFoto: Britannica/Vladimir Putin

„Dușmanul a încercat să lovească centrala nucleară în timpul nopții”, a afirmat Vladimir Putin cu prilejul unei reuniuni transmise de televiziune rusă cu membri ai guvernului și guvernatorii regiunilor frontaliere ale Ucrainei, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

„AIEA (Agenția Internațională pentru Energie Atomică) a fost informată”, a adăugat liderul de la Kremlin, fără a prezenta probe ale acuzațiilor lansate.

La începutul întâlnirii, Putin a afirmat: „V-am adunat pentru a discuta situația care evoluează în acest moment în regiunile de frontieră ale Rusiei”.

Prim-vicepremierul Denis Manturov a declarat cu acest prilej că Rusia evaluează pagubele provocate agriculturii și industriei în regiunile de frontieră.

Guvernatorul regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, a spus că 133.190 de oameni au plecat sau au fost evacuați din regiune. Putin l-a întrebat dacă cooperarea cu agențiile militare și de aplicare a legii funcționează și Smirnov a răspuns afirmativ.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, i-a spus la rândul său lui Putin că forțele de la frontieră au împiedicat o echipă ucraineană de recunoaștere și sabotaj să pătrundă în regiune.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării