276
0
Putin a prelungit embargoul pentru importurile de produse alimentare
276
0

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret privind prelungirea, până la 31 decembrie 2020, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale.

Kremlinul a introdus un embargou pentru alimentele produse în ţările care au introdus sancţiuni împotriva Rusiei după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

Embargoul rusesc a afectat o gamă largă de produse alimentare de la brânza franţuzească la fructele din Spania. Acest embargou a fost prelungit în trei reprize până acum, ca răspuns la prelungirea sancţiunilor economice europene.

Decretul semnat luni de Vladimir Putin, prelungeşte "până la 31 decembrie 2020" interdicţia de a importa în Rusia produse alimentare provenite în principal din Uniunea Europeană. De asemenea, preşedintele Rusiei a cerut Guvernului să adopte măsurile necesare pentru implementarea decretului şi, dacă este necesar, să trimită propuneri cu privire la modificarea duratei acestor sancţiuni.

Pe termen lung, autorităţile ruse speră că acest embargou va stimula dezvoltarea unui sector agricol naţional, având în vedere şi faptul că acest sector beneficiază de importante subvenţii. 

Citește și
article image
Reacția lui Vladimir Putin la simularea unui război în Rusia
0
431
article image
Putin propune Arabiei Saudite să cumpere rachete ruseşti
0
212
article image
Importurile în Moldova au depășit de peste două ori...
0
118
article image
Zelenski se va întâlni cu Putin și Merkel la Paris
0
95