main logo
497

Putin a ordonat impunerea de sancțiuni împotriva Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care prevede introducerea unor „măsuri economice speciale” în legătură cu ”acțiunile neprietenoase” ale Ucrainei, potrivit unui anunț postat pe site-ul Kremlinului.

Putin a ordonat impunerea de sancțiuni împotriva Ucrainei

Decretul nu menționează măsurile în cauză – acestea urmând sa fie elaborate si propuse de guvern, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro.

De asemenea, documentul prevede întocmirea listelor persoanelor și entităților juridice în legătură cu care vor fi aplicate aceste măsuri.

Decretul intră în vigoare la 22 octombrie și, după cum se precizează în document, este supus anulării dacă Ucraina refuză „măsurile restrictive” în ceea ce privește cetățenii și persoanele juridice din Federația Rusă.

În iunie, Vladimir Putin a semnat o lege privind sancțiunile ca răspuns la „acțiunile neprietenoase” ale Statelor Unite și ale altor țări.

În iulie, Kommersant, citând o sursă din Casa Albă, a scris că guvernul rus a început să pregătească un decret prezidențial privind sancțiunile împotriva persoanelor fizice și juridice din Ucraina. S-a spus atunci că sancțiunile ar implica blocarea activelor anumitor persoane de pe teritoriul Rusiei și interzicerea retragerii capitalului.

În prezent, aproximativ 1.700 de persoane fizice și circa 700 de persoane juridice se află pe listele de sancțiuni impuse de Ucraina; majoritatea sunt din Rusia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării