main logo
411

Putin a numit un fost kickboxer guvernator al unei regiuni budiste

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit miercuri pe un fost campion mondial de kickboxing guvernator al republicii ruse Kalmîkia (sud), cunoscută drept singura regiune budistă din Europa.

Putin a numit un fost kickboxer guvernator al unei regiuni budiste

Batu Hasikov, în vârstă de 38 de ani, a fost desemnat după demisia fostului guvernator Aleksei Orlov, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, transmite Știti.md cu referire la Agerpres.ro.

Între 1993 şi 2010, Kalmîkia a fost condusă de Kirsan Iliumjinov, un miliardar extravagant care a condus multă vreme Federaţia internaţională de şah, cunoscut în primul rând pentru faptul că a povestit în 2011 cum a fost răpit de extratereştri.

Batu Hasikov a fost de mai multe ori campion al Europei şi al lumii la kickboxing în diferite categorii.

El a reprezentat Kalmîkia între 2012 şi 2014 în Consiliul Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus. De asemenea, Hasikov a fost consilier al autorităţilor locale pentru politicile de tineret.

Kalmîkia, o republică rusă cu un teritoriu vast de pe malul Mării Caspice şi cu numai 300.000 de locuitori, este singura diviziune administrativă din Europa a cărei populaţie este majoritar budistă. 

Populaţia acesteia s-a instalat în regiune în secolul al XVII-lea, după o lungă migraţie din nord-vestul Chinei actuale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării