main logo
5240

Putin a felicitat soldații pentru capturarea oraşului ucrainean Avdiivka

Preşedintele rus Vladimir Putin a felicitat unităţile militare şi pe comandantul acestora pentru capturarea oraşului ucrainean Avdiivka, a anunţat sâmbătă seara Kremlinul, relatează Reuters.

Putin a felicitat soldații pentru capturarea oraşului ucrainean Avdiivka

Site-ul Kremlinului a precizat că ministrul apărării, Serghei Şoigu, i-a prezentat lui Putin un raport referitor la capturarea oraşului ucrainean, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Şeful statului i-a felicitat pe soldaţii ruşi pentru acest succes, o victorie importantă”, precizează comunicatul Kremlinului.

Agenţiile de presă ruse au citat o telegramă pe care Putin a trimis-o comandantului grupului de forţe „Centru” din Ucraina, generalul-colonel Andrei Mordvicev. „Pentru activitatea militară remarcabilă, îmi exprim recunoştinţa faţă de toate trupele aflate sub conducerea dvs. care au participat la luptele pentru Avdiivka”, i-a transmis Putin.

În telegramă au fost enumerate unităţile care au luat parte la operaţiune, notează Reuters, citată de News.ro.

Forţele ruseşti au fost angajate în atacuri susţinute asupra oraşului Avdiivka de la jumătatea lunii octombrie. Acesta fusese deţinut pentru scurt timp de grupări pro-ruse în 2014, când acestea au cucerit bucăţi mari din estul Ucrainei, dar ulterior a fost recucerit de forţele ucrainene.

Capturarea oraşului oferă o creştere a moralului Rusiei înaintea candidaturii lui Putin pentru realegerea de luna viitoare. De asemenea, este văzută ca un pas cheie pentru consolidarea controlului Moscovei asupra oraşului Doneţk, capitala regiunii, situat la aproximativ 20 km spre est şi deţinut de forţele ruse şi pro-ruse din 2014.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării