main logo
976

Pulpe de pui, filmate pe jos apoi gătite într-un restaurant

Imagini revoltătoare apărute pe rețelele de socializare au declanșat controale de amploare la un restaurant din Bistrița.

Pulpe de pui, filmate pe jos apoi gătite într-un restaurant

În imagini se vede cum un angajat trântește de pereți și împrăștie pe asfalt pulpe de pui pe care apoi le-a așezat în oale pentru gătit. Angajatul și-a pierdut slujba, iar restaurantul a fost amendat, transmite Știri.md cu referire la TVR.

Imaginile au fost filmate de un locatar de la blocul care se învecinează cu restaurantul. Se vede cum în curtea din spate a restaurantului un angajat „dezgheață" pulpe de pui congelate trântindu-le de pereții clădirii și de o bordură. 

Bărbatul aruncă apoi carnea pe jos, iar alături se văd mai multe oale pline ochi cu pulpe de pui pregătite pentru gătit. Dimineața, echipe de control au descins la restaurant. Au găsit mult mai multe nereguli și mizerie în curtea în care se manipulează alimente.

Restaurantul se află pe șoseaua de centură a orașului Bistrița și aici mănâncă zilnic peste 200 de persoane, în special angajați ai firmelor din zonă și persoane în tranzit. Proprietarul restaurantului spune că și-a concediat imediat angajatul și că așa ceva nu se va mai întâmpla.

Pe lângă amenda de 1.000 de lei românești de la DSV, firma mai are de plătit încă două amenzi de la Direcția de Sănătate Publică, în valoare totală de 3.600 de lei. 

Restaurantul a fost sancționat pentru că a depozitat necorespunzător alimentele și nu a curățat și igienizat spațiile în care gătește și tranșează alimentele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării