main logo
583

Puigdemont: În Spania este fascism, e un stat care înspăimântă, produce spaimă

Preşedintele catalan a intervenit la reuniunea primarilor independentişti catalani organizată la centrul cultural Bozar din Bruxelles.

Puigdemont: În Spania este fascism, e un stat care înspăimântăPuigdemont: În Spania este fascism, e un stat care înspăimântă

Liderul catalan a fost întâmpinat de un cor de ovaţii şi strigându-se: Preşedinte! Preşedinte....! La marş au participat peste 200 de primari independentişti care au ajuns şi în faţa clădirilor Uniunii Europene, scrie evz.ro

Spania ''e un stat care produce teamă''. Sunt vorbele preşedintelui catalan demis, Carles Puigdemont, vorbind despre ''fascism şi lovitură de Stat împotriva unui guvern legitim''. Puigdemont a mai denunţat ''colegii noştri arestaţi au suportat maltratări, iar Spania va trebui să răspundă''.

Cu puţin timp înainte, primarii se prezentaseră în faţa clădirilor instituţiilor europene pentru a manifesta împotriva arestărilor şi ''pentru libertate''. Poliţia belgiană a trebuit să ţină deoparte o contramanifestaţie a câţiva spanioli.

''Dorim să construim o Ţară nouă unde nu va trebui să ne temem să vorbim, a mai spus Puigdemont. Nu vom renunţa niciodată la acest ideal, este unica modalitate în care o naţiune, cum e Catalonia, poate exista şi să aibă un viitor''.

Liderul catalan a invitat deci instituţiile europene ''să respecte rezultatul'' care va ieşi de la urne pe 21 decembrie. ''Juncker şi Tajani - a adăugat - aceasta este Europa pe care o vreţi? Veţi continua să ajutaţi pe Rajoy în această lovitură de Stat?''. Prezenţi în primele rânduri se aflau şi diferiţi membri ai partidului naţionalist flamand N-Va, cărora Puigdemont le-a mulţumit public pentru susţinere. 

La sfârşitul discursului său, punctat de aplauze şi aclamaţii, toată sala s-a ridicat în picioare pentru a cânta pătimaş imnul catalan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării