main logo
347

Puigdemont a promis să continue lupta pentru independenţa Cataloniei

Fostul lider separatist al regiunii spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a revenit sâmbătă în Belgia şi a promis să continue "să apere cauza dreaptă a poporului catalan".

Puigdemont a promis să continue lupta pentru independenţa Cataloniei

"Nu este capătul călătoriei. Voi călători până în ultimul colţ al continentului nostru pentru a apăra cauza dreaptă a poporului catalan", a declarat Puigdemont în engleză, într-o conferinţă de presă la reprezentanţa Cataloniei din cartierul european al Bruxellesului.

Înainte de conferinţa de presă, liderul separatist s-a întâlnit în cursul dimineţii cu membri ai guvernului catalan şi cu foşti miniştri în exil, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

El urmează să se deplaseze în cursul după-amiezii la Waterloo, în suburbia Bruxellesului, pentru o ceremonie de primire începând cu ora locală 16.00 (14.00 GMT).

La patru luni după arestarea sa în Germania în timp ce se întorcea în Belgia, venind cu maşina din Finlanda, liderul separatist catalan, în vârstă de 55 de ani, s-a întors acum la Bruxelles, în inima Europei, întărit de decizia Spaniei de a-şi retrage mandatul european de arestare împotriva sa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării