main logo
618

Protestele vestelor galbene din Franța: Nou record de violență

Sâmbătă, protestele de la Paris ale „vestelor galbene” au atins noi recorduri de violență: în centrul orașului au fost distruse și delapidate magazine de lux, restaurante (între care faimosul „Fouquet”) chiar și o bancă.

Protestele vestelor galbene din Franța: Nou record de violențăProtestele vestelor galbene din Franța: Nou record de violență

Presa franceză estimează la circa 1.500 numărul acestor huligani, concentrați în jurul unor grupuscule extremiste de stânga, anti-capitaliste și de dreapta, xenofob-antisemite. În total, numărul protestatarilor în toată Franța a fost estimat la circa 15.000, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Ca urmare a violențelor de sâmbătă, președintele Emmanuel Macron și-a întrerupt vacanța și la o ședință de urgență a executivului a promis „măsuri decisive” pentru a combate violența.

Noua zi de manifestaţii a intervenit la capătul a două luni de dezbateri despre reforme, organizate în toată Franţa la iniţiativa autorităţilor şi care au strâns aproape o jumătate de milion de persoane.

Tot sâmbătă, dar fără nici un incident, la Paris a avut loc și „Marşul secolului” pentru climă, la care au participat în jur de 45.000 de persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării