main logo
615

Protestele din Georgia continuă, opoziția își extinde revendicările

Vineri seară, la Tbilisi, sute de tineri s-au adunat din nou în jurul Parlamentului, într-un protest care, deși provocat de un deputat rus, s-a transformat rapid într-un protest împotriva actualei guvernări, percepută drept prea „pro-rusă”, „ruptă de realitate și arogantă”.

Protestele din Georgia continuă, opoziția își extinde revendicările

Spre deosebire de joi seară, protestul de vineri s-a desfășurat fără incidente, iar partidele de opoziție, care s-au raliat tinerilor protestatari, au promis că manifestația va continua și sâmbătă, 22 iunie, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

Una din revendicări, demisia președintelui Parlamentului, a fost satisfăcută vineri dimineață, când Irakli Kobakhidze a anunțat, fără comentarii, că se retrage de la conducerea legislativului. 

Partidele de opoziție cer însă și eliberarea protestatarilor reținuți joi noaptea, tragerea la răspundere a celor care au comandat intervenția în forță a poliției, joi, demisia ministrului de interne și alegeri anticipate.

Între timp, președintele rus Vladimir Putin a interzis temporar companiilor aeriene ruseşti să zboare spre Georgia.

„Cu începere de la 8 iulie 2019, companiile aeriene ruseşti au temporar interdicţia de a efectua zboruri de pe teritoriul Federaţiei Ruse spre teritoriul Georgiei”, potrivit unui document publicat pe site-ul Kremlinului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării