14 ianuarie, 12:33
263
1

Proteste violente la Bruxelles: O secţie de poliţie, incendiată

14 ianuarie, 12:33
263
1

Proteste violente la Bruxelles. O secţie de poliţie, unde un tânăr de culoare a murit zilele trecute, a fost incendiată de un grup de manifestanţi violenţi.

Proteste violente la Bruxelles: O secţie de poliţie, incendiată

Mulţimea furioasă s-a încăierat cu poliţiştii, iar mai mulţi demonstranţi au fost arestaţi, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Focul a fost stins rapid, iar doi poliţişti răniţi au fost transportaţi la spital.

Potrivit autorităţilor, în jur de 400 de persoane au luat parte la manifestaţie. Multe dintre ele au fugit la venirea forţelor de ordine. Protestatarii, care purtau pancarte "Black Lives Matter", au distrus mobilierul urban şi au dat foc mai multor maşini parcate pe stradă.

Alţi doi poliţişti au fost răniţi de pietrele aruncate de protestatari. Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Pe 9 ianuarie la secţia de poliţie atacată acum a fost adus un grup de persoane care încălcaseră restricţiile impuse de pandemie. Printre ele, şi tânărul de culoare, care şi-ar fi pierdut cunoştinţa la scurt după reţinere şi a murit puţin mai târziu, la spital. În acest caz a fost deschis un dosar pentru omor din imprudenţă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter