main logo
726

Protestatarii din Sri Lanka i-au mâncat hrana președintelui

Zeci de mii de oameni din Sri Lanka au intrat cu forța sâmbătă în reședința din Colombo a președintelui, în cadrul unui protest provocat de criza economică fără precedent prin care trece țara.

Protestatarii din Sri Lanka i-au mâncat hrana președintelui

Mulți dintre aceștia au rămas acolo și duminică și au continuat să ia contact cu luxul în care a trăit până acum Gotabaya Rajapaksa. Manifestanții s-au antrenat în sala de gimnastică a președintelui și chiar au mâncat din alimentele găsite în bucătăria acestuia, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Protestatarii care au luat cu asalt reședința prezindețială din capitala Colombo nu au dus lipsă de activități, potrivit unor imagini publicate pe pagina de Twitter a canalului Nexta.

Unii dintre aceștia au făcut cozi la aparatele din sala de gimnastică a președintelui fugar. Au alergat pe bandă, pe rând, în timp ce făceau poze și se filmau.

De asemenea, protestatarii au ajuns și în bucătăria prezidențială și nu au ezitat să guste din mâncarea președintelui.

Nu a lipsit nici baia în piscina din curtea palatului prezidențial.

Între timp, a apărut și informația potrivit căreia protestatarii ar fi găsit milioane de rupii în reședința prezidențială. Potrivit publicației locale Daily Mirror, banii găsiți au fost predați echipelor de securitate.

O înregistrare video care s-a viralizat pe rețelele sociale pare să-i arate pe protestatari cum numără bancnotele găsite în reședința lui Rajapaksa.

Zeci de mii de protestatari au luat cu asalt, sâmbătă, reședința președintelui Gotabaya Rajapaska, din Colombo, capitala statului Sri Lanka, cerând demisia acestuia. Șeful statului a reușit să fugă cu doar câteva minute înainte ca manifestanții să invadeze curtea palatului prezidențial. Ulterior, au mers și la reședința premierului și i-au dat foc.

În cele din urmă, președintele - despre care nu se știe clar unde se află - a anunțat că va demisiona la 13 iulie. Și premierul Ranil Wickremesinghe s-a oferit să demisioneze.

Țara se confruntă cu cea mai gravă criză financiară din ultimele decenii. Milioane de oameni nu au alimente, medicamente și combustibil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării