main logo
616

Protestatari din fața casei lui Dincă, amendați de poliția din Caracal

Câteva persoane care au protestat în ultimele zile în faţa locuinței lui Gheorghe Dincă au fost amendate de poliţişti şi jandarmi.

Protestatari din fața casei lui Dincă, amendați de poliția din CaracalFoto: protv.ro

Motivul: injurii și expresii jignitoare la adresa instituției, a agenților de poliție și a familiilor acestora, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Astfel, 4 persoane care erau în fața casei lui Dincă au fost amendate de poliție pentru că i-ar fi înjurat pe polițiști, în timp ce alte 2 persoane au fost amendate de jandarmi tot pentru injurii.

Se pare că persoanele care au fost sancționate contravențional au folosit nu numai un limbaj neadecvat la adresa autorităților, ci au avut și un comportament agresiv.

Cazul de la Caracal a scos în evidență deficiențe care există de mai mult timp în aparatul de stat, dar care au fost ignorate de cei care sunt plătiți din bani publici tocmai pentru a rezolva aceste probleme.

Invitat în podcastul ”România, știi bine!”, Episodul VI, corespondentul Pro Tv Ovidiu Oanță a povestit experiența trăită la Caracal, în orele pe care le-a petrecut acolo pentru Știrile ProTV.

El spune că a fost pur și simplu asaltat de localnici care s-au plâns de faptul că, de-a lungul timpului, au fost ignorați de autorități. Iar mulți dintre ei susțin că o posibilă explicație ar putea fi faptul că unii polițiști sunt ”mână în mână” cu grupările de infractori.

”Și cred că 9 din 10 oameni care veneau să ni se plângă ne spuneau aceleași lucruri, că au de-a face cu polițiști care sunt mână în mână cu acele grupuri de interese, că sunt interlope .. de orice natură ar fi ele, și că practic acel oraș este stăpânit de fărădelege, care este supravegheată, girată - nu știu cât adevăr este în spatele unor afirmații atât de disperate - dar oamenii asta văd, asta relatează, că autoritățile girează aceste grupări care le creează lor probleme și le oferă această nesiguranță în fiecare zi.” - a spus Ovidiu Oanță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării