main logo
1485

Propaganda rusă: Vladimir Putin ar avea origini românești

Un videoclip în care se susține că Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, are origini românești și, mai mult decât atât, că străbunicul său a luptat alături de Dimitrie Cantemir la Stănilești a ajuns în mod ciudat în topul trendurilor de pe YouTube.

Propaganda rusă: Vladimir Putin ar avea origini românești

Așadar, în contextul tumultuos din geopolitca acestui mileniu, s-ar părea că propaganda rusă a ajuns la turație maximă. 

Deși tabăra occidentală a denunțat de ceva vreme aplombul fără precedent al știrilor de tip „fake news” de pe platformele sociale, propaganda de la Kremlin continuă să ne șocheze, transmite Știri.md cu referire la B1.ro.

„Nu de puține ori s-a spus că are strămoși de pe meleagurile României. Faptul că el însuși este foarte rezervat atunci când vine vorba de familia sa nu face decât să lase loc liber ipotezelor. Chiar și acesteia, potrivit căreia ar fi de origine română. 

La un moment dat, presa a scris că mama actualului președinte rus Vladimir Putin este de fapt originară din Georgia și că l-ar fi dat pe actualul președinte spre adopție, când acesta avea 10 ani. Informația nu a fost confirmată niciodată”, anunță videoclipul dubios spre final, aruncând utilizatorii într-un soi de curiozitate.

În acel moment, vocea care vorbește pe fundalul filmulețului, ce este în mare parte compus din imagini cu liderul de la Moscova, anunță informația din centrul filmulețului: există zvonuri cum că Vladimir Putin ar avea origini românești.

„Un alt zvon care circulă despre Putin este că originile sale sunt de fapt românești. Astfel, stră-străbunicul lui Putin ar fi fost un român din Basarabia și s-ar fi numit Vladimir Putină. De curând, un jurnalist rus a declarat că are dovezi, prin care poate demonstra că Putin ar avea origini românești, că se trage din Moldova și că stră-străbunicul său ar fi luptat alături de Dimitrie Cantemir. 

Astfel, stră-străbunicul lui Vladimir Putin ar fi fost un român din Basarabia și s-ar fi numit Vladimir Putină. Vladimir Putină ar fi fost unul din cei 400 de soldați din garda personală a lui Dimitrie Cantemir, cu care acesta s-ar fi retras în Rusia după o bătălie pierdută la Stănilești, pe Prut, în anul 1711. Strămoșul lui Putin ar fi fost chiar decorat de țarul Petru cel Mare pentru loialitate”, conchide vocea misterioasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării