main logo
407

Profesorii din Florida vor putea intra înarmați în clasă

Congresul statului american Florida a adoptat miercuri o lege care le permite cadrelor didactice să vină cu o armă de foc în clasă, o măsură extrem de controversată şi a cărei eficienţă rămâne de dovedit, relatează AFP.

Profesorii din Florida vor putea intra înarmați în clasă

Obiectivul noii legi, care urmează să fie promulgată fără ezitare de guvernatorul republican de Florida, Ron DeSantis, este de a evita un nou masacru în mediul şcolar, după cel petrecut la un liceu din Parkland, unde un fost elev, Nikolas Cruz, a ucis 17 persoane la 14 februarie 2018, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Textul a fost adoptat cu 65 de voturi pentru şi 47 contra de Camera Reprezentanţilor din Florida, după ce săptămâna trecută a obţinut majoritatea în Senatul local.

Legea prevede că profesorii pot purta armă, dacă vor, după ce în prealabil urmează un curs de pregătire de 144 de ore în mânuirea armelor de foc.

Opozanţii acestei măsuri susţin că soluţia la violenţele comise cu arme de foc nu poate fi autorizarea unui număr şi mai mare de arme.

Ei sunt îngrijoraţi de posibilitatea unor accidente printre profesorii aflaţi astfel în misiune poliţienească şi care, în faţa adevăraţilor poliţişti, ar putea fi confundaţi cu un atacator periculos.

„Înarmarea profesorilor este reţeta pentru o tragedie”, a comentat reprezentanta democrată de Florida Val Demings, fostă şefă a poliţiei din Orlando. „Adevărata soluţie este să păzeşti armele departe de accesul mâinilor fatale”, a adăugat ea.

După masacrul de la Parkland, preşedintele Donald Trump a propus înarmarea profesorilor din Statele Unite, dar a refuzat să ia în considerare interzicerea puştilor semiautomate, un tip de armă letală utilizată în ziua atacului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării