main logo
492

Profesoară din România, reținută după ce a atacat 2 copii cu spray lacrimogen

O învăţătoare în vârstă de 43 de ani din Satu Mare a fost reținută pentru 24 de ore după ce a pulverizat spray lacrimogen către doi copii, de 6 ani şi de 7 ani, relatează presa locală.

Profesoară, reținută după ce a atacat 2 copii cu spray lacrimogenFoto: realitatea.net

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, poliţiştii au fost anunţaţi că, miercuri, în jurul prânzului, la şcoala gimnazială din Santău, o învăţătoare a pulverizat spray iritant lacrimogen către doi copii, de 6 ani şi de 7 ani.

Ea şi-a motivat gestul, spunând că cei doi copii, o fetiţă şi un băiat, unul la clasa pregătitoare şi celălalt la clasa întâi, deranjau ora, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Femeia este din municipiul Satu Mare și a câștigat recent concursul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu-Mare s-a autosesizat în acest caz şi a luat deja măsuri împotriva învăţătoarei.

“Este vorba de o profesoară ce a fost repartizată ca suplinitor la şcoala din Santău, la ultima şedinţă publică din luna septembrie, după ce a obţinut o notă mai mare de şapte la examenul de titularizare. Ea îndeplinea toate condiţiile de angajare şi avea şi avizul medical pentru a ocupa acest post. Directorul şcolii a constat că profesoara are o problemă de relaţionare cu copiii şi a monitorizat activitatea acesteia. Ieri însă, a fost anunţat că profesoara a dat cu spray lacrimogen în faţă unor elevi, motiv pentru care, după ce copiii au fost duşi la dispensarul din comună, a anunţat poliţia, care a venit şi a reţinut-o pe profesoară”, a declarat joi, pentru Agerpres inspectorul general şcolar, Călin Durla

Acesta a adăugat faptul că cei doi copii au fost transferaţi la o unitate de primiri urgenţe, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

“Profesoarei în cauză i s-a desfăcut contractul de muncă şi, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta la catedră. Mi-aş dori însă mai multă atenţie din partea celor care eliberează adeverinţele medicale pentru cadrele didactice, pentru că noi nu putem contesta aceste avize medicale”, a conchis Călin Durla.

Cazul este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării