main logo
5003

Profesoară de engleză, reclamată pentru că i-a învățat pe copii cuvântul foot

O profesoară de engleză din Cluj-Napoca, România, a fost reclamată de mama unui elev de clasa a III-a pentru că i-a învățat pe elevi cuvântul „foot", care înseamnă „laba piciorului".

Profesoară, reclamată pentru că i-a învățat pe copii cuvântul foot

Pentru că în limba engleză „oo" se citește „u", părintele susține că profesoara îi învață pe copii cuvinte obscene, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Cazul cadrului didactic este prezentat pe Facebook de o utilizatoare, iar postarea a devenit virală în doar câteva ore. Zeci de persoane au comentat, iar alți profesori spun că au trecut prin situații asemănătoare. 

„Sunt profesoară de limba engleză. Am avut lecția Human body la clasa a III a. Cuvântul „foot” (care se regăsește în carte) în limba engleză înseamna „picior, laba piciorului”. Acest cuvânt se pronunță „fut”, doi de „o” în limba engleză se citesc „u””, scrie profesoara la începutul postării de pe Facebook, care a devenit virală. 

Ea povestește că după această lecție a fost vizitată la școală de mama unui elev, care a reclamat-o deoarece folosește cuvinte vulgare la oră. 

„Doamna nici măcar nu a venit la mine, s-a dus direct la director. Directorul neștiind despre ce e vorba, m-a chemat în cabinetul dânsului să discutăm problema. Vă jur că în primele 5 minute abia am reușit să articulez un ‘aaa’, întrucât am nimerit sub artileria vocală a mamei”, continuă aceasta. 

Ea a spus că a încercat să-i explice mamei că nu este vorba despre un cuvânt vulgar, că i-a arătat și cum este în dicționar. 

„Dar doamna era nu și nu! M-am enervat și am întrebat-o pe doamna de unde știe copilul ei că acest cuvânt este vulgar și unde l-a auzit”, a continuat profesoara relatarea. 

Discuția a durat aproximativ o oră, iar profesoara a crezut că problema s-a rezolvat. Ea spune însă că a primit, în această săptămână, un telefon de la Inspectoratul Școlar, unde trebuie să se prezinte deoarece mama elevului a făcut reclamație. 

„Este hotărâtă să meargă mai departe să mă scoată din învățământ. Doamna este „potentă financiar” și manager al unei firme din oraș. Directorul este speriat că din cauza mea va avea brigadă în școală, întrucât știe cu ce se ocupă doamna și ce influență are în cercurile înalte. Colegii mei se uită ciudat la mine și șușotesc pe la colțuri”, continua profesoara de engleză, care punctează că este în învățământ de 17 ani și că trece pentru prima oară printr-o astfel de situație. 

„De ce trebuie să trec prin acest stres întrucât nu sunt vinovată cu nimic. Dacă eu fac de supărare un AVC până luni, cine îmi dă înapoi sănătatea? Cum este posibil așa ceva? (…)”, mai scrie aceasta. 

Inspectorul general școlar de la ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a confirmat pentru Ziar de Cluj existența sesizării. 

El spune, însă, că astfel de sesizări sunt destul de frecvente și că profesoara nu trebuie să se îngrijoreze. „Într-adevăr există o sesizare formulată împotriva unei profesoare de limba engleză. Din păcate așa este birocrația. Trebuie să respectăm procedura și să facem verificări. Săptămânal primim sesizări similare. Nu există motive de îngrijorare. Sunt convins că se va lămuri situația”, a declarat Cuibus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării