213
0
Procurorul suedez a cerut 6 luni de închisoare pentru A$AP Rocky
213
0

Procurorul suedez Daniel Suneson a cerut câte 6 luni de închisoare pentru A$AP Rocky, rapperul susţinut de preşedintele Donald Trump, şi cei doi însoţitori ai lui, acuzaţi că au lovit un tânăr în vârstă de 19 ani în timpul unei dispute care a avut loc în centrul oraşului Stockholm.

Foto: go.com

Toţi cei trei au pledat „nevinovat” în procesul început săptămâna aceasta, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

Rapperul, pe numele lui real Rakim Mayers, a declarat că acţiunile lui au reprezentat autoapărare, după ce garda lui de corp a fost atacată, însă dovezile de care au dispus procurorii nu au demonstrat acest lucru.

Procurorul Daniel Suneson a spus vineri că acţiunile din 30 iunie nu pot fi văzute ca autoapărare. „Avem trei oameni care lovesc cu pumnii şi picioarele o persoană care se află la pământ. Violenţa lor este clar nejustificabilă”.

El a cerut câte şase luni de închisoare pentru fiecare acuzat.

În vârstă de 30 de ani, rapperul, modelul şi producătorul muzical a fost reţinut pe 3 iulie, împreună cu doi cunoscuţi ai lui, în legătură cu o altercaţie care a avut loc în centrul oraşului Stockholm pe 30 iunie.

Detenţia lui Mayers a stârnit nemulţumiri în rândul fanilor, dar şi al unor celebrităţi precum Kim Kardashian şi Rod Stewart.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că garantează personal şi i-a cerut prim-ministrului suedez să îl elibereze, solicitare respinsă ferm de guvernul de la Stockholm, care a subliniat că nu se implică în acţiunile justiţiei.

Rapperul, cunoscut pentru piesa „Praise the Lord”, se afla în Stockholm pentru a cânta la festivalul Smash. Detenţia a dus la anularea celorlalte concerte programate.

Mayers a debutat discografic în 2011, cu „Live.Love.A$AP”. Cel mai recent album al lui, „Testing”, lansat anul trecut, a ajuns pe locul al patrulea în Billboard 200.

Citește și
article image
Un senator i-a cerut lui Mark Zuckerberg să vândă WhatsApp...
0
148
article image
Dezastrul economiei turcești, în presă: 2 jurnaliști riscă...
0
133
article image
Trump ameninţă că îi va elibera pe teroriştii din Statul...
0
124
article image
Trump povestește de ce călătoreşte cu bancnote în buzunar
0
237