main logo
382

Procurorul general al SUA, concediat de Donald Trump

Donald Trump l-a înlocuit din funcție pe procurorul general Jeff Sessions, după mai multe luni în care a criticat activitatea acestuia. Anunțul a fost făcut de președintele american, printr-un mesaj pe Twitter.

Procurorul general al SUA, concediat de Donald Trump

„Îi mulțumim procurorului general Jeff Sessions pentru serviciile sale și îi dorim bine”, a scris Donald Trump pe Twitter. 

Ulterior, procurorul general al SUA a anunțat că și-a dat demisia la cererea președintelui, notează BBC News.

Jeff Sessiona fost primul senator republican care a susținut candidatura lui Trump la președinție, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Cu toate acestea, el a ajuns ținta criticilor liderului de la Casa Albă după ce s-a recuzat din ancheta privind presupusa influență rusă în alegerile prezidențiale americane din 2016, deoarece fusese implicat în campania electorală a lui Donald Trump.

„Sessions nu ar fi trebuit să se recuze și dacă intenționa să o facă ar fi trebuit să-mi spună înainte de a prelua funcția și aș fi ales pe altcineva”, declara liderul de la Casa Albă, în urmă cu un an.din

Anunțul lui Trump vine la scurt timp după alegerile parlamentare parțiale, în urma cărora republicanii au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanților. 

Anterior, președintele american a spus că nu vor avea loc schimbări „monumentale” în urma acestui scrutin.

În urma demisiei lui Jeff Sessions, atribuțiile sale, care implică și prerogative de ministru al Justiției, vor fi preluate de șeful acestuia de cabinet, Matthew Whitaker.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării