main logo
633

Problema apărută în Suedia după noile restricții privind fumatul

Începând cu 1 iulie, în Suedia a fost interzis fumatul în anumite spații publice, cum ar fi stațiile de așteptare a transportului public, peroanele gărilor, la terasele restaurantelor sau a barurilor.

Problema apărută în Suedia după noile restricții privind fumatulFoto: Andreas Irebring/SR

Noua lege a creat bătăi de cap autorităților locale care nu fac față salubrizării în unele localități din cauza mucurilor de țigară aruncate la nimereală, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

În Malmö, au fost amenajate spații speciale pentru fumat practic peste tot. Totuși, noile interdicții au provocat probleme la capitolul curățeniei. “Ceea ce anterior era afară, lângă restaurante, acum se extinde în tot orașul Malmö”, a declarat Johan Björklund, director de Secție din cadrul Administrației Serviciilor din orașul Malmö.

Johan Björklund a menționat că, este nevoie de schimbat acest comportament. „Peste tot au fost amenajate scrumiere, la fel și toate coșurile de gunoi, pe care le-am montat, au scrumiere, au fost construite pentru testare trei zone pentru deținătorii animalelor de companie”, a declarat sursa citată pentru publicația sverigesradio.

Potrivit lui Björklund este nevoie și de mai multă implicare din partea autorităților pentru a sensibiliza societatea.

„Noi am lansat în oraș o campanie cu privire la fumat, pentru a informa despre consecințele care îi sunt aduse mediului atunci când un muc de țigară este aruncat în fântâni sau alte surse de apă. Deci, este nevoie de informare și încă din nou informare”, a conchis funcționarul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării