main logo
1027

Prințului William, răspunde ce ar face dacă copiii ar fi gay: Am vorbit cu Kate

Prințul William a declarat că dacă vreunul din copiii săi ar fi gay, aceștia ar beneficia de „întreaga sa susținere”. Cu toate acestea, el a recunoscut că ar fi „îngrijorat” de presiunea în plus pe care aceștia ar simți-o.

Prințului William, răspunde ce ar face dacă copiii ar fi gay

„Mi-aș dori să trăim într-o lume în care este ceva normal și cool (n.r – a face parte din comunitatea LGBT), însă mai ales pentru familia mea și pentru poziția noastră, sunt puțin nervos. Aș fi îngrijorat, mai ales din cauza rolurilor pe care copiii mei le au și cum ar fi interpretat și perceput acest fapt. Așa că eu și Catherine am vorbit destul de mult despre asta, să ne asigurăm că ei vor fi pregătiți”, a spus William, conform BBC News, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

El a vorbit cu mai mulți tineri la un eveniment organizat de un ONG pentru tineret din comunitatea LGBT din Londra, care se ocupă de tinerii în pericol să rămână pe drumuri din cauza orientării lor sexuale.

Ducele de Sussex a mai precizat că a vorbit cu soția sa Kate depre asta și că au realizat că le-ar oferi cea mai bună susținere copiiilor lor – prințul George, în vârstă de 5 ani, prințesa Charlotte – în vârstă de 4 ani sau prințul Louis, în vârstă de 1 an.

„Știți ce, m-am gândit destul de mult recent, din cauza unor părinți care mi-au adresat această problemă. Cred că nu te gândești cu adevărat până când nu ești părinte”, a mai spus William, conform People.

Prințul William a mai subliniat că e foarte importantă comunicarea, în general.

„Cred că e importantă comunicarea în general, pentru a înțelege că sunt multe lucruri despre care să discutăm și să ne asigurăm că ne putem ajuta unii pe alții. M-ar îngrijora nu faptul ca ar putea fi gay, ci cum ar reacționa ceilalți și ce presiune ar pune asupra lor. Mă îngrijorează cu câte bariere, cuvinte de ură, discriminare s-ar putea confrunta. Dar trebuie să încercăm și să corectăm și să ne asigurăm că trecutul rămâne în urmă.”

Vărul Reginei Elisabeta, lordul Ivar Mountbatter, și partenerul său James Coyle sunt primul cuplu regal de același sex care s-a căsătorit anul trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării