main logo
390

Principalul inamic al lui Trump din partidul Republican a pierdut alegerile din statul Wyoming

Parlamentara republicană Liz Cheney, reprezentanta republicanilor anti-Trump și fiica fostului vicepreședinte american Dick Cheney, s-a angajat marţi, după ce a pierdut alegerile primare în faţa unei protejate a miliardarului, să facă „tot ce trebuie” pentru ca fostul preşedinte să nu mai ajungă niciodată la Casa Albă.

Principalul inamic al lui Trump a pierdut alegerile din statul WyomingFoto: Digi24.ro

„Voi face tot ce trebuie pentru ca Donald Trump să nu se mai apropie vreodată de Biroul Oval”, a declarat parlamentara de 56 de ani, de la Wyoming, stat foarte conservator pe care ea îl reprezenta din 2017, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Parlamentara de 56 de ani este una dintre principalele ţinte ale criticilor miliardarului republican după ce ea a îndrăznit să se alăture comisiei parlamentare ce anchetează rolul lui Donald Trump în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021. În total, doar doi republicani s-au alăturat acestei comisii, potrivit BBC. 

Fiica fostului vicepreşedinte chiar co-prezidează această comisie de parlamentari care consideră că Donald Trump „nu şi-a făcut datoria” în timpul atacului lansat de susţinătorii săi în încercarea de a împiedica certificarea victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 2020. 

Donald Trump, care cochetează deschis cu ideea de a-şi înainta candidatura în alegerile prezidenţiale din 2024, denunţă mereu lucrările acestei comisii, pe care o califică drept „vânătoare de vrăjitoare”. Din acest motiv el s-a angajat să o vadă învinsă pe Liz Cheney, acordându-i întregul său sprijin rivalei acesteia, Harriet Hageman, avocată de 59 de ani alături de care el a făcut campanie de la sfârşitul lui mai.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării