main logo
531

Primul stat american care interzice țigările electronice cu arome

Michigan a devenit primul stat american care interzice țigările electronice cu arome pentru a diminua fenomenul vapatului în rândul tinerilor.

Primul stat american care interzice țigările electronice cu arome

Măsura intră în vigoare în următoarele 30 de zile și are ca scop interzicerea vânzării oricărui tip de țigări electronice în magazine sau pe Internet, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

„Prioritatea mea numărul unu este siguranța copiilor noștri”, a declarat Gretchen Whitmer, guvernatorul statului american Michigan, conform BBC. 

Interdicția va fi aplicată timp de șase luni, cu posibilitatea de extindere, și face parte dintr-o serie de măsuri de combatere a vapatului. 

Guvernatorul statului Michigan a precizat că va fi interzisă, de asemenea, publicitatea cu astfel de produse care prezintă, potrivit acestuia, țigările electronice ca fiind „sigure” și „sănătoase” pentru a induce în eroare clienții. 

„Am constatat o creștere spectaculoasă a numărului de copii din Michigan care sunt expuși la țigări electronice. 

Aceasta este o criză de sănătate publică”, a precizat un reprezentant al autorității sanitar În decursul unui singur an, din 2017 în 2018, a fost înregistrată o creștere de 78 la sută a numărului de elevi care fumează țigări electronice.

În iunie, San Francisco a devenit primul oraș din Statele Unite care a interzis vânzarea țigările electronice, iar săptămâna trecută autoritățile din orașul Boulder din statul Colorado au adoptat o măsură similară. 

Cu privire la interdicție, Greg Conley, președintele Asociației americane pentru vapat, a catalogat măsura drept „o tentativă nerușinată care va duce la închiderea a sute de afaceri ale micilor întreprinzători din Michigan și care ar putea determina sute de mii de foști fumători să cumpere din nou țigaretele tradiționale”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării