main logo
1198

Primul mesaj al femeii de 108 ani care s-a vindecat de coronavirus

Fatima Negrini, o femeie de 108 ani care locuieşte într-un azil de bătrâni din nordul Italiei, şi-a trecut numele pe lista extrem de restrânsă a super-centenarilor din lumea întreagă care s-au vindecat de COVID-19, informează DPA.

Primul mesaj al femeii de 108 ani care s-a vindecat de coronavirusFoto: corriere.it

"Dumnezeu a uitat de mine", a declarat ea, citată în ediţia de sâmbătă a cotidianului italian Corriere della Sera, potrivit căruia Fatima Negrini a împlinit vârsta de 108 ani miercuri, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Acelaşi cotidian a publicat şi o fotografie ce o prezintă pe super-centenera italiană stând într-un scaun cu rotile în faţa unui tort cu ciocolată şi frişcă, flancată de un asistent medical şi de o felicitare uriaşă din carton, tăiată în forma unei inimi.

Pe felicitare a fost scris şi un mesaj de felicitare: "Fatima 108. Te iubim! S. Faustino".

Fatima Negrini trăieşte de mulţi ani în azilul Anni Azzurri San Faustino din Milano, a precizat pentru DPA un purtător de cuvânt al stabilimentului.

Ea s-a infectat cu noul coronavirus în aprilie şi a fost testată apoi negativ la jumătatea lunii mai, fiind pe întreaga durată a bolii o pacientă asimptomatică, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Fatima Negrini are trei fii - în vârstă de 89, 88 respectiv 78 de ani -, patru nepoţi şi doi strănepoţi, potrivit Corriere della Sera.

Italia este una dintre cele mai grav afectate ţări din lume de noul coronavirus, iar impactul pandemiei a fost deosebit de devastator în azilurile de bătrâni din regiunea Lombardia, în care se află şi oraşul Milano.

Vineri, Agenţia de Protecţie Civilă a raportat că numărul deceselor a ajuns la 33.774 în Italia, care ocupă locul al patrulea în clasamentul celor mai îndoliate ţări din lume pe durata pandemiei de COVID-19, după Statele Unite, Marea Britanie şi Brazilia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării