25 iun, 2018 21:12
1 354
0
Primul comentariu al Carinei Țurcan, arestată la Moscova pentru spionaj
25 iun, 2018 21:12
1 354
0

Carina Țurcan, moldoveanca acuzată la Moscova de spionaj în favoarea României a făcut primele comentarii pentru presă.

Femeia a spus că dosarul penal în care este vizată este un test pentru ea pe care îl va trece, notează MK. Fosta membră a Consiliului de Administrare al companiei INTER RAO,  a menționat că este deținută într-o celulă obișnuită și că nu are conflicte cu colegele din detenție, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Unica plângere a femeii este legată de mâncare, deoarece ea este vegetariană, iar meniul din închisoare este unul clasic. Carina Țurcan a solicitat să i se aducă vitamine și cărți. Moldoveanca a adăugat că presa a fost montată împotriva sa iar informațiile care au ieșit la iveală au fost pregătite din timp.

Ria Novosti a scris că moldoveanca ar fi livrat României informații despre construcția unei Centrale Atomoelectrice în Turcia, care ar fi fost un proiect ruso-turces.

RBC nota de dimineață că FSB o acuză pe Carina Țurcan de livrarea unor informații ce ține de asigurarea cu energie electrică a Crimeii anexate în 2014 de către Rusia și a regiunilor separatiste din Donbas, Donețk și Lugansk.

Amintim că moldoveanca Carina Țurcan a fost reținută la 14 iunie, despre arestul său s-a aflat abea la 19 iunie, aceasta este acuzată de spionaj în favoarea României și riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter