main logo
1302

Primii imigranţi transferaţi din Grecia în Turcia, de la intrarea în vigoare a acordului UE-Turcia

Trei nave cu imigranţi au plecat, luni dimineaţă, din insulele greceşti Lesbos şi Chios, cu destinaţia Turcia, fiind primii imigranţi clandestini care sunt trimişi înapoi în Turcia în baza acordului stabilit cu UE luna trecută, informează Le Figaro.

Primii imigranţi transferaţi din Grecia în TurciaTrei nave cu imigranţi au plecat, luni dimineaţă, din insulele greceşti Lesbos şi Chios, cu destinaţia Turcia, fiind primii imigranţi clandestini care sunt trimişi înapoi în Turcia în baza acordului stabilit cu UE luna trecută.

În total 131 de imigranţi clandestini, majoritatea originari din Pakistan şi Bangladesh, au fost îmbarcaţi luni dimineaţă pe insula Lesbos în două vapoare, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei de supraveghere a frontierelor exterioare ale UE - Frontex.

Pe insula greacă Chios, alţi imigranţi au fost îmbarcaţi într-un alt vapor turc. Sunt primii imigranţi clandestini deportaţi din Grecia în Turcia, în baza acordului încheiat cu UE pe 18 martie, acord care are în vedere toţi imigranţii clandestini care ajung în Grecia din Turcia începând cu 20 martie, fiind vorba de 6.000 de astfel de persoane până în prezent, potrivit estimărilor făcute de agenţia AFP.

La Chios, câteva zeci de activişti au organizat o manifestaţie în apropiere de vaportul turc în care sunt îmbarcaţi extracomunitarii şi scandează "Libertate".

Potrivit planului agreat de UE şi Turcia, pentru fiecare imigrant sirian retrimis în Turcia, UE se obligă să repartizeze un altul în statele membre, într-un cadru limitat de 72.000 de locuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării