main logo
448

Primii beneficiari ai subvențiilor în avans și-au primit banii

Primele patru contracte de acordare a subvențiilor în avans, în valoare de 2,3 mln de lei, au fost deja semnate chiar în prima săptămână după înmânarea certificatelor de acordare a finanțărilor.

Primii beneficiari ai subvențiilor în avans și-au primit banii

Programul plăților în avans este destinat tinerilor și femeilor fermieri care lansează afaceri în agricultură. Proiectele propuse de solicitanți vor genera investiții de peste 4 mln lei în sectorul agroindustrial și vor crea circa 10 locuri noi de muncă, a comunicat Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În total, în urma primei etape de recepționare a dosarelor, au fost acceptate 27 de proiecte investiționale, pentru care statul va achita subvenții în valoare de 13 mln de lei. Banii vor fi cheltuiți pentru înființarea plantațiilor multianuale, producerea legumelor în teren protejat, modernizarea sectorului zootehnic și dezvoltarea industriei post-recoltare.

În acest an, pentru acordarea subvențiilor în avans tinerilor și femeilor care își dezvoltă afaceri în agricultură au fost alocate 45 de milioane de lei. Potențialii beneficiari trebuie să elaboreze un plan de afaceri fezabil într-o localitate rurală. Valoarea totală a proiectului propus nu trebuie să depășească un milion de lei. 65 la sută din valoarea cheltuielilor prevăzute în proiect vor fi acoperite de stat, iar alte 35 la sută vor fi investite de autorul ideii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării