main logo
698

Primele proiecte de lege pe care le va propune Zelenski în funcţia de preşedinte

Echipa lui Vladimir Zelenski lucrează la elaborarea a opt proiecte de lege care urmează a fi înaintate în Rada Supremă. Anunțul a fost făcut de consilierul politic al Zelenski, Dmitri Razumkov.

Primele proiecte de lege pe care le va propune Zelenski

Potrivit lui, după ce Zelenski va deveni şef de stat, aceste legi vor fi înaintate parlamentului cât mai curând posibil. Razumkov a menționat că lucrul la aceste proiecte a început înainte de cursa prezidenţială, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Este vorba despre legea democraţiei, extinderea normelor democraţiei directe, ridicarea imunităţii parlamentare, imunităţii prezidenţiale, imunităţii judecătorilor, retragerea deputatului poporului, precum şi legea privind declanșarea acțiunii de impeachment (punerea sub acuzare a unei persoane de rang înalt, cu scopul ca acesta să fie demis).

Datele Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei arată că după prelucrarea a 99,97% din procesele verbale, candidatul Volodimir Zelenski l-a înfrânt detașat pe oponentul său, președintele Petro Poroșenko.

Potrivit rezultatelor, pentru candidatura lui Zelenski la funcția de președinte și-au dat votul 73,23% dintre alegători. La rândul său, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a fost susținut doar de 24,45% dintre cetățenii cu drept de vot.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării