main logo
1811

Primele probleme pentru El Salvador după ce a adoptat Bitcoin

El Salvador se confruntă cu primele probleme după ce a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată.

Primele probleme pentru El Salvador după ce a adoptat Bitcoin

Măsura ar putea pune în pericol împrumutul de la FMI, după ce acesta a avertizat despre riscurile utilizării Bitcoinului pentru tranzacţiile de zi cu zi, scrie France24, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

O echipă FMI se va întâlni cu preşedintele din El Salvador, Nayib Bukele, în timp ce organizaţia internaţională cântăreşte cu atenţie acordarea unui nou pachet de ajutor pentru ţară a cărei economie a fost lovită puternic de coronavirus.

„Adoptarea Bitcoinului ca mijloc legal de plată ridică o serie de probleme macroeconomice, financiare şi juridice care necesită o analiză foarte atentă”, a declarat joi purtătorul de cuvânt Gerry Rice.

„Ceea ce am spus în trecut, în general, este că activele criptografice pot prezenta riscuri semnificative, iar măsurile de reglementare eficiente sunt foarte importante atunci când avem de-a face cu acestea”, a adăugat Rice.

FMI a aprobat în aprilie 2020 un ajutor de 389 de milioane de dolari pentru El Salvador, pe măsură ce criza coronavirusului a cuprins globul.

FMI este acum în curs de negocieri pentru un împrumut suplimentar, dar decizia luată de El Salvador cu privirea la Bitcoin ar putea întârzia, modifica clauzele sau chiar anula împrumutul.

Parlamentarii din El Salvador au aprobat marţi un proiect de lege care va permite ca renumita monedă digitală să fie utilizată pentru mai multe aspecte ale vieţii de zi cu zi, de la achiziţii de proprietăţi până la contribuţii fiscale.

Acest lucru a făcut din El Salvador prima ţara care a aprobat Bitcoinul ca mijloc legal de plată pentru viaţa de zi cu zi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării