main logo
7349

Primele ipoteze: Cauza incendiului devastator de la Notre-Dame

După aproximativ 12 ore de luptă cu flăcările, incendiul de la Notre-Dame din Paris nu a fost stins încă. Sutele de pompieri mobilizați îl au acum sub control, dar pericolul nu a trecut. De asemenea, o persoană a fost rănită.

Primele ipoteze: Cauza incendiului devastator de la Notre-DameCare este cauza incendiului devastator de la Catedrala Notre-Dame

Catedrala se afla în plin proces de restaurare. Una dintre principalele ipoteze este că lucrările de pe șantier ar fi provocat incendiul, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Cauza incendiului rămâne un mister, însă principala pistă urmărită de anchetatori se referă la lucrările de reconsolidare care se desfășurau pe acoperișul catedralei.

Focul devastator s-a răspândit de la mansardă și a trecut rapid pe o mare parte a acoperișului. Flăcările au devorat rama de lemn a acoperișului, care are o lungime mai mare de 100 de metri și este supranumită "pădurea".

Procurorii francezi au deschis o investigație pentru "distrugerea accidentală prin incendiu", potrivit AFP care citează oficialitățile din Paris. Anchetatorii au fost concentrați asupra faptului dacă focul s-a răspândit de la locul lucrărilor de reconstrucție în curs de desfășurare pe acoperișul catedralei, a spus o sursă apropiată investigației.

Unul dintre cele mai puternice simboluri ale culturii Europene, Catedrala Notre-Dame din Paris, a fost cuprinsă de un incendiu devastator, noaptea trecută. Încă nu se știe dimensiunea reală a pagubelor. Mii de oameni au privit înmărmuriți, de pe ambele maluri ale Senei, cum turla în formă de săgeată a catedralei se prăbușește.

Zona medievală a capitalei Franceze a fost cufundată în liniște. Nimeni nu avea puterea să scoată vreun cuvânt. Toți oamenii priveau înmărmuriți cum un simbol vechi de peste 850 de ani se transformă în scrum, chiar sub ochii lor. Turla principală a Notre-Dame, în formă de săgeată, a cedat și s-a prăbușit.

Președintele francez, Emanuel Macron, promite că Notre-Dame va fi refăcută. El a mers la locul incendiului și a ținut un discurs în apropierea Catedralei. Macron și-a luat angajamentul că va căuta cele mai mari talente și va reconstrui edificiul în numele francezilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării