main logo
755

Primele imagini cu pilotul indian, la un pas să fie linșat în Pakistan

Momentul în care pilotul avionului indian doborât de aviația pakistaneză pe teritoriul Cașmirului a fost la un pas să fie linșat de localnici a fost filmat.

Primele imagini cu pilotul indian, la un pas să fie linșat în Pakistan

Un video realizat imediat după prăbușirea unuia dintre avioane îl arată pe pilotul militar atacat de localnici, în ciuda faptului că este rănit, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Potrivit imaginilor, pilotul, identificat ca fiind comandantul Abhinandan Varthaman, este salvat de intervenția rapidă a militarilor pakistanezi.

Într-un alt video, bărbatul apare cu sânge pe față și legat la ochi, dar și la mâini și la picioare, imaginile fiind făcute, cel mai probabil, la o bază militară pakistaneză, scrie Daily Mail.

Imaginile au fost catalogate ca fiind “vulgare” de media din India, ministrul Afacerilor Externe declarând că speră ca acesta să fie predat autorităților indiene ”în siguranță”.

Există însă și un al treilea video cu pilotul indian, în care acesta este deja spălat de sânge și cu o cană de ceai în mână.

Bărbatul spune că a fost salvat de militarii pakistanezi din mâinile localnicilor, care au vrut să-l omoare, și le mulțumește acestora pentru faptul că i-au salvat viața.

Armata Pakistanului a informat, miercuri, că avioane militare indiene au trecut de “Linia de control”, iar două dintre ele au fost doborâte, un pilot fiind capturat.

“Astăzi, Forţele Aeriene ale Pakistanului au efectuat lovituri din spaţiul aerian pakistanez în jurul Liniei de Control”, a comunicat Ministerul de Externe al Pakistanului.

Purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze, Asif Ghafoor, a afirmat că unul dintre avioane a căzut pe teritoriul controlat de Pakistan, iar celălalt pe teritoriul indian.

Tensiunile între cele două ţări surori şi inamice din Asia de Sud sunt foarte puternice în urma unui atentat sinucigaş în Caşmirul indian, soldat cu cel puţin 40 de morţi în rândul unor trupe paramilitare indiene, la 14 februarie, revendicat de gruparea islamistă.

Miercuri, premierul Pakistanului, Imran Khan, a cerut Indiei să înceapă un dialog pentru atenuarea tensiunilor.

“V-aş mai cere încă o dată să aibă câştig de cauză raţiunea, să ne aşezăm şi să ne rezolvăm problemele prin dialog. Întrebarea mea pentru guvernul Indiei este dacă ne putem permite erori de calcul sau putem începe un război cu genul de arme pe care le avem şi noi, şi dumneavoastră”, i s-a adresat Khan omologului său indian, Narendra Modi, printr-un discurs televizat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării