main logo
648

Primele căsătorii LGBT din Asia s-au încheiat în Taiwan

Peste 360 de cupluri gay s-au căsătorit, vineri, în Taiwan, prima țară din Asia care permite căsătoriile între persoane de același sex. Momentul este considerat unul istoric pentru continent.

Primele căsătorii LGBT din Asia s-au încheiat în TaiwanFoto: reuters.com

Parlamentul din Taiwan a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege care aprobă căsătoria între persoane de același sex, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Astfel că peste 360 de cupluri de același sex s-au căsătorit vineri, conform datelor guvernamentale, după ani de dezbateri aprinse, care au divizat insula, scrie Reuteres. 

În capitala Taipei, douăzeci de cupluri, și-au așteptat vineri rândul pentru a intra la casa de căsătorii din centrul metropolei. 

Clădirea a fost împodobită cu steaguri ale curcubeului. „Mă simt foarte norocos că pot spune acest lucru cu voce tare tuturor: sunt gay și mă căsătoresc”, a declarat Shane Lin, un brutar de 31 de ani, care împreună cu partenerul său au fost primul cuplu care s-a căsătorit în Taipei.

 „Sunt extrem de mândru de țara mea Taiwan”, a spus un Lin lacrimi. 

Zeci de reporteri şi fotografi au umplut un oficiu al stării civile din Taipei, vineri, aşteptând să surprindă momentul în care ţara insulară devine primul stat din Asia care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Taiwanul a scris istorie săptămâna trecută, când parlamentul său a devenit primul legislativ din Asia care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, stârnind bucurie printre mulţimile de susţinători ai drepturilor homosexualilor de pe străzile din Taipei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării