main logo
538

Prima reacție a premierului României după violențele de la proteste

Nu putem ceda, trebuie să asigurăm o bună guvernare, a spus premierul Viorica Dăncilă în ședința de guvern.

Prima reacție a premierului României după violențele de la proteste

„Unii încearcă, din motive strict politice, să alimenteze această spirală a conflictului care să scindeze și mai mult societatea. Există tendințe ca această scindare să fie una iremediabilă, iar evenimentele violente din 10 august au demonstrat acest lucru”, a spus premierul, transmite Ştiri.md cu referire la Digi24.

Ea a adăugat că a văzut „un asalt împotriva unor instituţii ale statului”.

„Prima ţintă este Jandarmeria, dar sunt și alte instituții care sunt luate în acest colimator. Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de o vină, dar consider că o persoană sau o instituție poate să fie acuzată doar în baza unor probe concludente,” a spus Dăncilă.

Ea i-a acuzat pe cei care nu reuşit să câştige puterea în urma alegerilor că vor să o preia prin alte mijloace.

Răspunsul nostru, al Guvernului, la toate aceste procese care au loc în spațiul public trebuie să fie unul cât se poate de echilibrat și de responsabil. Spre deosebire de liderii politici ai opoziției, noi nu avem dreptul să cedăm și să intensificăm această scindare și această dezbinare la nivelul societății. Noi avem responsabilitatea de a asigura o bună guvernare, o guvernare în interesul oamenilor. Iată de ce apelul meu la toți miniștrii, dar și la toți șefii instituțiilor din subordine, este să evite această spirală a conflictului în care încearcă să ne atragă cei care nu au fost capabili să câștige puterea la alegeri și care acum încearcă să dobândească această putere prin alte mijloace nedemocratice”, a spus Dăncilă.

„Răspunsul nostru la toate aceste provocări trebuie să fie faptele şi proiectele concrete pentru români. De aceea, mă bucur că şi în cazul şedinţei de Guvern de astăzi, adoptăm acte normative cu un efect pozitiv asupra economiei, dar şi asupra nivelului de trai al oamenilor”, a mai spus premierul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării