main logo
458

Prima reacție a lui Tăriceanu după ce s-a anunțat că va fi pus sub urmărire penală

DNA a cerut Parlamentului avizarea urmăririi penale împotriva președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la 10 ani de când era prim-ministru, pentru că ar fi semnat două acte adiționale privind Microsoft.

Tăriceanu, prima reacție după ce DNA a cerut să fie pus sub urmărire

„Nici nu știam și nici nu știu, pentru că, până în acest moment, nu am primit nicio astfel de solicitare. Nu facem decât să arătăm și mai pregnant cum funcționează justiția în România. Senatul va urma procedurile care se fac în atfel de situații”, a declarat Tăriceanu.

„Nu pot să anticipez decât că Senatul va urma procedurile care trebuie să fie urmate dacă se primește o astfel de solicitare. Mi-e greu să fac alte comentarii despre ce se va întâmpla. Astea sunt informații despre care nu știu de unde provin și nu stau să comentez pe marginea lor”, a mai spus președintele Senatului la Antena 3.

ALDE, partidul al cărui lider este Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un comunicat de presă.

„În legătură cu informațiile vehiculate în mass-media, doresc să fac următoarele precizări:

1. Până la această oră, nu am primit nici o comunicare oficială, referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA;

2. În legătură cu informațiile vehiculate de presă, referitoare la presupuse ilegalități în dosarul Microsoft, menționez:

Pe timpul mandatului meu de Prim-Ministru, Guvernul nu a efectuat nici o plată în contul licențelor Microsoft;

Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licențelor Microsoft folosite în instituțiile publice;

Reamintesc că acest contract a fost semnat și pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern, adoptată în 2004;

Este ciudat faptul că la peste 10 ani de la terminarea mandatului și la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar, se reia această temă pe care o consider o reacție în plus față de atitudinea mea de combatere a abuzurilor și exceselor din justiție. Demersurile mele, în mod evident deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs fabrica DNA de dosare”, se arată în comunicatul emis de președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării