main logo
572

Prima prezentatoare de știri a BBC a murit la vârsta de 93 de ani

Prima prezentatoare de știri a televiziunii BBC a murit la vârsta de 93 de ani, după ce a fost spitalizată câteva zile, în Dorchester, cu o fractură la un femur.

Prima prezentatoare de știri a BBC a murit la vârsta de 93 de ani

Fosta prezentatoare de știri, al cărei nume complet era Nancy Wigginton, a fost internată în spital pe 8 mai, după ce a căzut în locuința ei din Bridport, Dorset, transmite Știri.md cu referire la A1.ro.

După căzătură, Nan Winton a suferit o fractură la un femur și a trebuit să fie operată a doua zi. Însă, prima prezentatoare de știri a BBC a murit pe 11 mai, după ce i-au cedat inima, rinichii și sistemul respirator.

În anul 1960, Nan Winton a devenit prima prezentatoare de știri a televiziunii BBC. Ea a început să prezinte buletinul de știri de la ora 18.00, la nivel național, și pe cele de duminică seara.

La acea vreme, telespectatorii considerau că este inacceptabil ca o femeie să citească știrile. Prin urmare, Nan Winton a fost concediată din funcția de prezentatoare de știri după aproximativ un an de activitate.

Ea primise acest post de la BBC după ce la ITN debutase prezentatoarea Barbara Mandell, încă din 1955, când s-a lansat această televiziune.  

Au mai trecut 15 ani până când Angela Rippon și-a făcut debutul la BBC și a devenit prima prezentatoare de știri cunoscută din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Când a devenit prima prezentatoare de știri a BBC, Nan Winton era un jurnalist experimentat.   

După ce a fost concediată din funcția de prezentatoare de știri, Nan Winton a rămas reporter de televiziune. Ea a apărut ca panelist într-un show de radio intitulat „Treble Chance”.

Nan Winton a fost căsătorită cu actorul Charles Stapley, care a interpretat personajul Ted Hope în serialul britanic „Crossroads”. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării