main logo
646

Prima ipoteză în cazul criminalului în serie din Cipru care omora femei

Nikos Metaxas, un militar în vârstă de 35 de ani, este suspecat de uciderea a șapte femei, printre care și o româncă de 36 de ani și fiica acesteia, în vârstă de 8 ani. Însă autoritățile cipriote se tem că numărul victimelor este mult mai mare.

Prima ipoteză în cazul criminalului în serie din Cipru care omora femei

Metaxas a recunoscut că a ucis două femei ale căror trupuri neînsuflețite au fost găsite în puțul unei mine abandonate din Mitseros, în apropiere de capitala Nicosia, și a mărturisit că le-a ucis și pe cele două românce date dispărute în toamna anului 2016: Livia Florentina Bunea și fiica ei, Elena Natalia, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Testele ADN au identificat-o pe prima femeie găsită în mină ca Mary Rose Tiburcio, în vârstă de 38 de ani, din Filipine. 

Polițiștii au descoperit-o dezbrăcată, legată și înfășurată într-o folie. Criminalul a recunoscut că a ucis-o și pe fiica victimei, Sierra Graze Seucalliuc, pe care a abandonat-o într-un rezervor în Xiliatos, situat la câțiva kilometri de mina din Mitseros. O echipă de scafandri a căutat trupul fetiței pe fundul lacului. 

Cadavrul unei alte femei din Asia a fost preluat din mină din Mitseros și identificat ca filipineza Arian Palanas Lozano, în vârstă de 28 de ani, care fusese dată dispărută din iulie 2018. Polițiștii îl suspectează pe militar de uciderea a șapte femei, însă numărul victimelor ar fi mai mare. 

Potrivit site-ului neoskosmos.com, Nikos Metaxas ar fi ucis peste 30 de femei, precum și cel puțin doi copii. Autoritățile merg pe această ipoteză având în vedere faptul că Metaxas a mărturisit că și-a racolat victimele online, prin intermediul unui site de dating unde se identifica cu numele Orestes. 

În acest sens, Consiliul intercultural din Limassol a cerut redeschiderea tuturor cazurilor de femei străine dispărute, despre care autoritățile au crezut că au părăsit țara și au închis astfel dosarele. 

Vineri, anchetatorii căutau alte victime ale bărbatului considerat primul criminal în serie din Cipru, în timp ce ciprioții acuză autoritățile că au tratat prost investigația. Sute de oameni s-au adunat vineri seară în capitala cipriotă Nicosia, pentru a aprinde lumânări și a ține un moment de reculegere pentru cele șapte femei ucise de Metaxas. 

În același timp, AKEL, principalul partid de opoziție din Cipru, a cerut demisia ministrului Justiției și a șefului Poliției, pentru modul în care au gestionat acest caz șocant. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării