main logo
400

Prima întâlnire dintre Donald Trump şi Valdimir Putin. Despre ce vor discuta cei doi, la Helsinki

Înainte să înceapă discuţiile, Trump şi Putin au făcut câteva declaraţii de presă. Cei doi lideri nu şi-au strâns mâinile, cel puțin nu în fața camerelor de luat vederi, și au părut foarte rigizi. Pe deasupra, Vladimir Putin a fost cam scump la vorbe.

Prima întâlnire dintre Trump şi Putin. Despre ce vor discuta cei doiPrima întâlnire dintre Trump şi Putin. Despre ce vor discuta cei doi

"A venit timpul să vorbim detaliat despre relațiile noastre bilaterale și despre diverse teme sensibile din lume, care sunt destul de multe și la care trebuie să atragem atenția", a spus Vladimir Putin, președintele Rusiei, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

În schimb, Donald Trump a avut mult mai multe de spus. În primul rând, acesta l-a felicitat pe omologul său rus pentru buna organizare a Campionatului Mondial de Fotbal, după care a spus că va discuta cu Putin despre comerț, relația cu China, dar și despre relațiile bilaterale ruso-americane. 

"Avem o oportunitate foarte bună să discutăm despre relațiile noastre bilaterale, care nu au fost cele mai bune în ultimii aproape doi ani. Dar cred că vom avea o relație extraordinară, am spus-o și în timpul campaniei electorale că o relație bună cu Rusia este un lucru bun, nu rău", a spus Donald Trump, preşedintele SUA.

Liderul de la Casa Albă consideră că toată lumea ar trebui să fie cointeresată pentru o bună coabitare ruso-americană.

"Cred că toată lumea vrea să fim în relații bune. Suntem două puteri nucleare uriașe, deținem împreună 90 la sută din potențialul nuclear, ceea ce nu este un lucru bun", a spus Donald Trump, preşedintele SUA.

Helsinki găzduiește astfel cea de-a patra întâlnire dintre un lider rus şi unul american. În 1975, Gerald Ford și Leonid Brejnev au discutat despre dezarmare, iar 15 ani mai târziu George Bush Senior și Mihail Gorbaciov au încercat să rezolve conflictele din Orientul Mijlociu. De asemenea, Helsinki a găzduit întâlnirea lui Bill Clinton cu Boris Ielțin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării