main logo
1389

Prima apariție a Carinei Țurcan în fața jurnaliștilor

Carina Țurcan, moldoveanca acuzată la Moscova de spionaj în favoarea României, a apărut pentru prima dată în fața jurnaliștilor după două săptămâni de la reținere.

Prima apariție a Carinei Țurcan în fața jurnaliștilor

Țurcan s-a înfățișat astăzi la Judecătoria din Moscova unde se judecă recursul acesteia la decizia de menținere în arest pentru două luni, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Carina Țurcan a fost arestată la 14 iunie, iar la 19 iunie instanța din raionul Lefortovo din Moscova a dictat o măsură preventivă de două luni de arest în izolator.

Fosta membră a Consiliului de Administrare al Inter RAO a fost învinuită că a livrat informații serviciilor secrete românești despre asigurarea cu energie electrică a peninsulei Crimeea, anexată în 2014, dar și a enclavelor separatiste din Donbas. Presa a mai scris că Țurcan ar fi informat românii despre construcția unei Centrale Atomoelectrice în Turcia.

Alături de Țurcan în acest dosar figurează și viceministrul rus al energeticii Veaceslav Kravchenko, acesta este martor. Ministerul român de Externe a cerut Moscovei informații despre dosarul în care este acuzată Țurcan.

Carina Țurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării