28 iun, 2018 12:54
962
0
Prima apariție a Carinei Țurcan în fața jurnaliștilor
28 iun, 2018 12:54
962
0

Carina Țurcan, moldoveanca acuzată la Moscova de spionaj în favoarea României, a apărut pentru prima dată în fața jurnaliștilor după două săptămâni de la reținere.

Țurcan s-a înfățișat astăzi la Judecătoria din Moscova unde se judecă recursul acesteia la decizia de menținere în arest pentru două luni, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Carina Țurcan a fost arestată la 14 iunie, iar la 19 iunie instanța din raionul Lefortovo din Moscova a dictat o măsură preventivă de două luni de arest în izolator.

Fosta membră a Consiliului de Administrare al Inter RAO a fost învinuită că a livrat informații serviciilor secrete românești despre asigurarea cu energie electrică a peninsulei Crimeea, anexată în 2014, dar și a enclavelor separatiste din Donbas. Presa a mai scris că Țurcan ar fi informat românii despre construcția unei Centrale Atomoelectrice în Turcia.

Alături de Țurcan în acest dosar figurează și viceministrul rus al energeticii Veaceslav Kravchenko, acesta este martor. Ministerul român de Externe a cerut Moscovei informații despre dosarul în care este acuzată Țurcan.

Carina Țurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter