main logo
2129

Prigojin: Peste 5.000 de pușcăriași și-au încheiat contractul și revin în Rusia

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat sâmbătă că peste 5.000 de pușcăriași și-au încheiat contractul cu organizația și au fost grațiați după ce au servit în forțele ruse timp de șase luni, relatează CNN.

Prigojin: Mii de pușcăriași și-au încheiat contractul și revin în Rusia

„În acest moment, peste 5.000 de oameni și-au încheiat contractul cu PMC Wagner și au fost grațiați”, a spus Prigojin într-un mesaj audio publicat pe canalul său Telegram, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Procentul de persoane care au recidivat în cursul lunii este de 0,31, adică de 10-20 de ori mai mic decât cifrele standard înainte de operațiunea specială”, a mai spus el. 

Armata privată a lui Prigojin s-a bazat în mare măsură pe recrutarea condamnaților din închisorile rusești, cu promisiunea unei grațieri gratuite și a unei compensații bănești dacă supraviețuiau șase luni pe câmpul de luptă. Grupul a încetat acum să mai recruteze din închisori. 

Săptămâna trecută, grupul transmitea că recrutează încă 30.000 de luptători și și-a concentrat eforturile pe cluburi sportive și săli de sport. 

Ministerul Apărării de la Londra transmitea că grațierea a mii de mercenari va afecta puternic grupul lui Prigojin, slăbindu-l semnificativ, în condițiile în care deja se confruntă cu probleme după ce Kremlinul i-a interzis să mai recruteze pușcăriași. 

Timp de luni de zile, mercenarii lui Prigojin au dus lupte grele împotriva ucrainenilor la Bahmut, un oraș din estul Ucrainei cu o importanță strategică, și mai ales simbolică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării