main logo
494

Pride: Ducii de Sussex și alte vedete, susținători ai comunității LGBTQ

După protestele LGBTQ de acum 50 de ani, au luat naștere paradele Pride, iar fostul președinte Bill Clinton a declarat, în urmă cu 20 de ani, luna iunie ca fiind Luna Pride.

Pride: Ducii de Sussex și alte vedete, susținători ai comunității LGBTQFoto: perfecte.md

Începând cu 2009, Barack Obama a continuat tradiția de a celebra diversitatea, iar vedetele se numără și ele printre susținătorii LGBTQ, transmite Știri.md cu referire la perfecte.md.

Meghan Markle & Printul Harry

Este începutul lunii iunie și Ducii de Sussex n-au uitat să transmită un mesaj emoționant adresat comunității gay. Meghan și Harry au postat pe pagina lor de Instagram un colaj cu imagini – printre care s-a numărat și regretata Prințesa Diana – care celebrează egalitatea între oameni indiferent de preferințele lor sexuale.

„În cursul lunii iunie evidențiem cu mândrie (pride)”, a scris cuplul regal pe curcubeul pe care au postat imaginile considerate relevante. 

„Luna aceasta, susținem conturile online care sprijină comunitatea LGBTQ+, cu mic, cu mare, familiile lor și prietenii, conturile care învață din trecut, dar privesc cu încredere în viitor.” Iar, în finalul mesajului, Meghan și Harry au ținut să se adreseze în mod direct celor care fac parte din comunitatea LGBTQ: „Suntem alături de voi și vă susținem. Pentru că e foarte simplu: dragostea e dragoste.”  

Taylor Swift

Zilele trecute, blondina s-a suit pe scenă îmbrăcată ca un curcubeu, în timp ce a cântat cel mai recent single al ei, ME!. Înainte de-a începe primele acorduri, Taylor a vorbit despre celebrarea Lunii Pride și despre egalitate, făcând referire și la petiția ei de pe Change.org: Multe dintre cântecele mele sunt despre dragoste și eu cred că, indiferent pe cine iubești și cum ajungi să te identifici, ar trebui să îți poți trăi viata exact așa cum îți dorești. Și ar trebui, de asemenea, să ai aceleași drepturi ca restul lumii.”

Mariah Carey

Diva supremă este adulată de un număr impresionant de homosexuali și ea știe foarte bine acest lucru, motiv pentru care a îmbrăcat un tricou pe care scrie, în culorile curcubeului, PRIDE, s-a lăsat pozată în el și a postat apoi fotografia pe conturile ei din social media.  

Beyonce

Familia Knowles-Carter a organizat, weekendul trecut, un eveniment aflat la a treia sa ediție deja, denumit Wearable Art Gala, care are ca scop susținerea activității galeriei lor non profit și a sălii lor de evenimente și care a avut o temă mai mult decât grăitoare - „A Journey to the Pride Lands” (o călătorie pe tărâmul mândriei). Gala cu pricina a fost găzduit de mama cântareței, Tina Knowles și de soțul ei, Richard Lawson, însă întreaga familie VIP a fost prezentă. 

Blue Ivy, fiica cea mare a lui Beyonce și a proaspatului miliardar Jay-Z, a optat pentru o ținută Pride Rock, adică o rochie de un galben intens, care a captat toate privirile, și o coroană asemănătoare cu cea pe care mama ei a purtat-o pe scena Grammy 2017.

Tema petrecerii e posibil să facă referire la Luna Pride, dar și la remake-ul The Lion King, pentru care vedeta își va împrumuta vocea. Oricum Beyonce se numără și ea printre divele care au mare succes în rândul comunității gay și e cunoscută ca o susținătoare ferventă a egalității. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării