main logo
1020

Prețul petrolului este în scădere: Ce valoare a atins Brentul

Prețurile petrolului au scăzut vineri pe fondul temerilor de recesiune și al unui dolar american mai puternic, deși pierderile au fost limitate de preocupările privind aprovizionarea cu țiței după ce Moscova a anunțat mobilizarea rezerviștilor și de aparentul blocaj în discuțiile privind relansarea acordului nuclear cu Iranul.

Prețul petrolului este în scădere: Ce valoare a atins BrentulFoto: realitatea.md

Contractele futures pe țițeiul Brent au scăzut cu 46 de cenți, sau 0,5%, la 90 de dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 0,55%, la 83,03 dolari pe baril, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„În urma creșterii accelerate a ratelor de dobândă de către marile bănci centrale, riscul unei recesiuni economice globale umbrește problemele de aprovizionare pe piețele petroliere, în ciuda escaladării recente a războiului Rusia-Ucraina”, a declarat analistul CMC Markets Tina Teng.

„Prețurile țițeiului rămân volatile, în timp ce comercianții de energie se confruntă cu o cerere în scădere”, a declarat Edward Moya, analist seniori la OANDA.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării