main logo
829

Președintele Venezuelei, inculpat pentru narco-terorism în SUA

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, şi mai mulţi membri ai regimului său au fost inculpaţi în SUA pentru "narco-terorism", a anunţat, joi, ministrul american al justiţiei, Bill Barr, informează AFP şi DPA.

Președintele Venezuelei, inculpat pentru narco-terorism în SUAFoto: Getty Images

Ei sunt acuzaţi că "au participat la o asociere de infractori ce implică o organizaţie teroristă extrem de violentă, Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC), şi la un efort menit să inunde SUA cu cocaină", a anunţat ministrul într-o videoconferinţă de presă, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Inculparea lui Maduro a fost anunţată cu o oră înainte, pe Twitter, de senatorul american Marco Rubio, precum şi de mai multe mass-media care citau surse anonime, anticipând videoconferinţa lui Bill Barr consacrată Venezuelei.

Statele Unite au anunțat că oferă o recompensă de 15 milioane de dolari pentru orice informație care ar conduce la arestarea lui Maduro, scrie BBC.

Aflat la conducerea Venezuelei din 2013, Nicolas Maduro a fost reales pentru un al doilea mandat în 2018, în urma unui scrutin boicotat de opoziţie, care i-a respins rezultatele, la fel ca majoritatea comunităţii internaţionale.

SUA, precum şi alte circa 60 de ţări, îl susţin pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido, pe care l-au recunoscut drept preşedinte interimar.

Washingtonul încearcă de atunci să sufoce guvernul lui Nicolas Maduro cu o serie de sancţiuni economice. Obiectivul afişat al lui Donald Trump este să contribuie la înlăturarea succesorului lui Hugo Chavez, mare duşman al "imperialismului nord-american".

Nicolas Maduro continuă să fie susţinut de China, Rusia şi Cuba.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării