main logo
355

Preşedintele Turciei, aşteptat într-o vizită la Moscova

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să se deplaseze marţi la Moscova pentru a se întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin, a informat vineri preşedinţia de la Ankara.

Preşedintele Turciei, aşteptat într-o vizită la MoscovaFoto: themoscowtimes.com

Anunţul privind vizita preşedintelui Erdogan în Rusia intervine la câteva zile după ce un convoi militar turc a fost luat la ţintă în timpul unor raiduri aeriene în Siria, care sunt efectuate de regulă de aviaţia regimului şi de cea a aliatului său rus, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan se va afla timp de o zi în capitala Rusiei, relevă preşedinţia turcă într-un comunicat, fără a oferi alte detalii.

Vineri, preşedintele turc a avut o convorbire telefonică cu omologul său rus în cadrul căreia a declarat că atacurile armatei siriene în nord-vestul Siriei ar putea să provoace o criză umanitară şi aceasta ameninţă securitatea naţională a Turciei.

Şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu a afirmat vineri că ţara sa nu va abandona un post de observaţie situat într-o zonă din nord-vestul Siriei care tocmai a fost cucerită de către forţele regimului sirian în apropiere de provincia Idlib

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării